10 Android apps approved by Robby

Posted on 19 mei 2011

3


Een smartphone is een geweldig ding, maar vooral de apps maken een smartphone tot wat hij is. Daarom nu hier mijn top 10 Android apps. Het is ook gedeeltelijk een hommage aan programma’s die ik veel op mijn computer gebruik. Mijn mobiel is een HTC Desire HD die net een (niet helemaal fantastische) update naar Android 2.3 heeft gehad. Soms verlies ik nu opeens mijn wifi verbinding en de 3g heeft er soms ook geen zin meer in. Na een live chat met een HTC medewerker ben ik nog niet dichter bij een oplossing. Hij kon me alleen maar vertellen dat het probleem bekend is en dat er naar een oplossing gezocht wordt. Maar toch houd ik van mijn Desire HD en de geweldige apps die er op staan.

De volgorde van de top 10 bepaalt niet hoe goed ik een app vind. I love all apps equaly!


WhatsApp

Bij velen bekend en geliefd. Geen reden meer om smsjes te sturen. Gewoon lekker gratis smsen/chatten via Whatsapp. Volgens mij een van de meest gebruikte apps in Nederland. Eén van de redenen dat KPN opeens in de stress is geschoten.Winamp

Helaas is de standaard muziekspeler van mijn mobiel niet zo handig en ik vind hem niet mooi. Daarom is de Winamp app één van mijn favoriete apps. Ook op mijn computer maak ik al jaren gebruik van Winamp. De app is gemakkelijk ingebruik en heeft hele handige en mooie widgets.


Foursquare

In een vorig blog heb ik mijn liefde aan Foursquare al verklaard. Het is daarom logisch dat de Foursquare app in mijn top 10 staat.
NU.nl

Voordat ik een smartphone had, keek ik eigenlijk nooit op NU.nl. Nu ik de app heb, is het mijn voornaamste bron van nieuws. De app bestaat uit overzichtelijke categorieën en de nieuwsselectie ‘opmerkelijk’ laat me altijd lachen.


Tweetdeck

Tweetdeck gebruikte ik ook al op mijn computer. Ik vind het een heel gemakkelijk programma om een overzicht te hebben van al mijn social media gedoe. In één overzicht Twitter, Facebook en Foursquare bekijken en bijhouden.


De app is ook super. Al mijn lijsten in tabbladen bekijken en vanaf een widget een foto maken en die gelijk posten. Ik gebruik geen andere social media app.


Retro Camera

Ik vind het heel leuk om foto’s te maken. Een bijzonder grote camera vind ik daarentegen weer niet leuk. Daarom vind ik het fantastisch dat er een best goede camera op mijn mobiel zit. Ook vind ik het leuk om foto’s met een raar effectje te maken.

Daarom maak ik tegenwoordig bijna alleen nog maar foto’s met de Retro Camera. Met deze app kun je kiezen uit vijf verschillende ouderwetse camera’s waar je hele leuke effecten mee krijgt, zoals dit.

Advanced Task Killer

Android laat apps die je net gebruikt hebt nog een tijd open staan zodat je ze snel weer op kan starten. Dit geeft natuurlijk wel wat extra belasting voor je batterij. Deze app geeft je de mogelijkheid om slapende apps te killen en zo dus energie te besparen.


Angry Birds

Dit spelletje kent iedereen met een smartphone ondertussen ook al. Alle versies (normaal, Seasons en Rio) zijn zeer goede en verslavende spelletjes. Hier heb ik me al heel wat uurtjes in de trein mee vermaakt. Voor Android is het nog steeds gratis. iPhone gebruikers moeten er helaas voor betalen.


Pas geleden heb ik Angry Birds voor Google Chrome ontdekt. Je kunt hiermee in je Chrome webbrowser alle varkentjes nog een keer overhoop schieten. Ik vond het zelf niet echt soepel werken. Het kan aan de grootte van het scherm of mijn skills gelegen hebben, maar ik blijf bij de smartphone versie van Angry Birds.


Chrome to Phone

Het bruggetje naar Google Chrome hierboven is goed gelukt. De webbrowser Chrome gebruik ik nu al een tijdje op mijn laptop (en op mijn desktop zodra ik die kan laten repareren). Het werkt snel en soepel. Voor mij is het de beste webbrowser.

Met de app Chrome to Phone kun je gemakkelijk een link van je pc naar je mobiel sturen. Met één druk op de knop stuurt Chrome een bericht met de link naar je gsm. Een super handige app die ik steeds meer ga gebruiken voor links die ik onderweg nodig kan hebben.


NS Reisplanner Xtra

Als student en rijbewijsloos persoon reis ik vaak met de trein. Deze app is voor mij daarom ook onmisbaar. Het gebeurt regelmatig dat ik een vertragingsmelding via de app krijg voordat het op de borden op het station staat. Een nieuwe reis plannen is met de app ook zo gedaan. Je kunt de app zelfs een herinnering naar je mobiel laten sturen als je moet uitchecken.

Maak je elke werkdag dezelfde reis? Geen probleem, de app programmeert het in en je weet altijd of je trein op tijd gaat komen. Dit is iets wat de NS wel een keertje goed heeft gedaan!


Dat was mijn top 10 Android apps. Ik gebruik ook nog wel wat andere apps, maar die zijn niet echt interessant genoeg om te vermelden. Ik ben ook benieuwd naar jullie favoriete apps, ongeacht het besturingssysteem waarop ze werken.

Advertenties
getagged: , ,
Posted in: Mobile marketing